Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta
Log in

Poziv na "Konferenciju o pružanju usluga psihosocijalne pomoći za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji i stradalnike Domovinskog rata"

  • Published in Vijesti

U utorak, 21.svibnja 2019.g., na poligonu Braniteljske zadruge Patriot u Dabru s početkom u 15 sati održat će se „Konferencija o pružanju usluga psihosocijalne pomoći za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji i stradalnike Domovinskog rata“ u sklopu projekta „Širenje mreže pomoći braniteljima u potrebi“.

Na ovoj konferenciji promovirat će se usluge, mjere i programi psihosocijalne pomoći za ciljane skupine. Također, predstavit će se zakonska prava hrvatskih branitelja, institucionalne mjere psihosocijalne skrbi za hrvatske branitelje, primjeri dobre prakse braniteljskih zadruga, izvaninstitucionalne mjere potpore te kritički osvrt na postojeće stanje.

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP Splitsko-dalmatinske županije provodi projekt ‘Širenje mreže pomoći braniteljima u potrebi’ kodni broj: UP.02.2.10.0001 kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.537.975,55 kuna, dok obavezni dio nacionalnog sufinanciranja iz Državnog proračuna Republike Hrvatske iznosi 271.407,54 kuna.

Razdoblje provedbe projekta je od od 22.02.2019.-22.06.2020.g.

Ciljane skupine su hrvatski branitelji, hrvatski ratni vojni invalidi i članovi obitelji poginulih i nestalih branitelja.

Cilj projekta „Širenje mreže pomoći braniteljima u potrebi“ je pridonijeti umrežavanju izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata kroz povećanje njihove socijalne uključenosti i unaprjeđenje kvalitete života.

Partneri u projektu su Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije i Udruga nezaposlenih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

IZVORNI ČLANAK:

Last modified onSrijeda, 19 Lipanj 2019 09:10
Banner 468 x 60 px
Parse error in downloaded data