Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta
Log in

Održana peta radionica "Psihologijska podrška njegovateljicama"

  • Published in Vijesti

U ponedjeljak, 17. lipnja 2019. u sklopu projekta 'Ruke pomoći u Cetinskoj krajini' u prostorijama braniteljske socijalno-radne zadruge DALMATIA RURALIS održana je radionica 'Psihologijska podrška njegovateljicama'.

Radionica je održana po peti puta a ukupno će se održati 12 ovakvih radionica za vrijeme trajanja radnog odnosa žena, dakle svako 2 mjeseca će imati susrete psihosocijalne podrške (u dvije grupe) zbog posebnosti posla kojim se njegovateljice bave te specifičnih poteškoća i pitanja s kojima se susreću a kako bi se osigurala što bolja psihološka i emocionalna podrška njima i krajnjim korisnicima.

Na radionici su se izmjenjivala iskustva u radu s krajnjim korisnicima projekta a poseban fokus stavljen je na rješavanje nekih situacija i problema s kojima se njegovateljice susreću u svom radu. U razgovoru je istaknuto koliko je rad njegovateljica značajan i vitalan resurs obitelji i prijateljima krajnjih korisnika projekta, te da su korisnici zahvalni na pomoći a njegovateljice su dobile neke preporuke za poboljšanje podrške i usluge u svom radu. Na kraju radionice je upriličen domjenak za sve prisutne.

Podsjećamo, projekt je osposobio 34 pripadnice ciljanih skupina za zanimanje njegovateljice, koje će 24 mjeseca pružati usluge korisnicima - osobama starije životne dobi, osobama u nepovoljnom položaju ili osobama s invaliditetom s naglaskom na hrvatske branitelje. Projekt doprinosi ublažavanju posljedice njihove dugotrajne nezaposlenosti i riziku od siromaštva a krajnji korisnici povećavaju razinu kvalitete života.

IZVORNI ČLANAK:

Last modified onSrijeda, 19 Lipanj 2019 11:37
Parse error in downloaded data
Banner 468 x 60 px