Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta
Log in

Najava konferencije u sklopu projekta "Širenje mreže pomoći braniteljima u potrebi"

  • Published in Vijesti

U ponedjeljak, 17. lipnja 2019. godine s početkom u 18 sati, u Galeriji Sikirica u Sinju održat će se „Konferencija o pružanju usluga u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti“ u sklopu projekta „Širenje mreže pomoći braniteljima u potrebi“.

Na konferenciji će se predstaviti program pružanja usluga iz projekta, a to su: organizacija prehrane, pomoć u obavljanju kućanskih poslova i održavanju okućnice, pomoć u održavanju osobne higijene, odlazak u trgovinu i ljekarnu, plaćanje računa, psihosocijalna podrška te usluge posredovanja između korisnika i društvenih institucija u cilju ostvarivanja različitih prava. Usluge pružaju zaposlenici iz projekta: 5 gerontodomaćica i 1 gerontodomaćin.

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP Splitsko-dalmatinske županije provodi projekt ‘Širenje mreže pomoći braniteljima u potrebi’ kodni broj: UP.02.2.10.0001 kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.537.975,55 kuna, dok obavezni dio nacionalnog sufinanciranja iz Državnog proračuna Republike Hrvatske iznosi 271.407,54 kuna.

Razdoblje provedbe projekta je od 22.02.2019.-22.06.2020.g.

Ciljane skupine su hrvatski branitelji, članovi njihovih obitelji i stradalnici Domovinskog rata.

Cilj projekta „Širenje mreže pomoći braniteljima u potrebi“ je pridonijeti umrežavanju izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata kroz povećanje njihove socijalne uključenosti i unaprjeđenje kvalitete života.

Partneri u projektu su Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije i Udruga nezaposlenih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

IZVORNI ČLANAK:

Last modified onSrijeda, 19 Lipanj 2019 09:02
Parse error in downloaded data
Banner 468 x 60 px